autotirgus | biznesam | būvniecība | ceļojumi | finanses | izglītība | lauksaimniecība | mājai | mediji | īpašums | pārtika | parvadājumi | ražošana | skaistums | tehnoloģijas | tiesības | tirdzniecība | veselībai

Stilīgas un funkcionāli mazas vannas istabas: neiespējamā misija

Balstoties uz jaunajiem higiēnas normatīviem, ko apstiprinājusi Eiropas Savienībā, no jauna projektējamajās daudzdzīvokļu mājās vannas istabas nevar būt mazākas par 6 kv. m., taču daļai cilvēku, kuri dzīvo vecos mājokļos, nākas visus mazgāšanās rituālus veikt mazākās telpās. Tomēr, mūsdienu santehnikas risinājumi un modernās vannas istabas mēbeles pat miniatūrām vannas istabām var piešķirt izsapņoto funkcionalitāti un burvīgumu.

Mazai telpai arī mazi risinājumi Pēc lielākā interneta veikala Latvijā 220.lv speciālistu domām, mūsdienās praktiski visi santehnikas ražotāji komplektē un pārdod nelielas izlietnes, kuru platums sasniedz tikai 20 cm. Tātad, pat arī agrākajās telpā tāda izlietne atrastu sev vietu. Taisnība, vēloties ietaupīt vietu, nevajadzētu atteikties no ērtuma un funkcionalitātes, tādēļ, pirms miniatūrās izlietnes iegādāšanās, vajadzētu labi padomāt vai tā neradīs diskomfortu. Tiem, kuri meklē optimālu risinājumu, 220.lv speciālisti rekomendē izvēlēties apmēram 60 cm garu un 50 cm platu izlietni. Izvēloties izlietni vai klozetpodu nelielai vannas istabai, būtiski priekšroku piešķirt ergonomiskām formām, kas nepārblīvētu telpu. Tam ir ideāli piemērotas noapaļotu formu vannas istabas mēbeles. Runājot par mēbelēm, vajadzētu atcerēties, ka piekārtas vannas istabas mēbeles vizuāli palielina telpu. Turklāt, tas ir ļoti praktiski, jo nevajadzēs piepūlēties, vēloties ātri izmazgāt vannas istabas grīdu, un arī klozetpoda tvertne nebūs redzama, tādēļ telpa izskatīsies estētiskāk. Taisnība, piekārtas vannas istabas mēbeles nav tik vienkārši ierīkot, tādēļ labāk vērsties pēc palīdzības pie profesionāļiem. Nepalika vieta bidē? Nav tik traki, jo vannas istabas mēbeļu un iekārtu ražotāji piedāvā alternatīvu – speciālas bidē dušas. Tikai tādā gadījumā būtu labāk izlietni un klozetpodu montēt vienu blakus otram, lai bidē dušu būtu iespējams pievienot izlietnes ievadam.

Dušas kabīne vai vanna? Atpūsties vannā pēc smagas darba dienas vienmēr ir patīkami un veselīgi. Tomēr, cilvēkiem, kuri dzīvo mājokļos, kuros vannas istaba nav ietilpīga, vajadzētu jau iepriekš aprast ar domu, ka labāk kvalitatīva dušas kabīne, nekā maza vanna, kurā nevar iztaisnot pat kājas. Taisnība, arī dušas kabīne var ievērojami pieblīvēt istabu, tādēļ speciālisti rekomendē atteikties no dušas kabīnes pamatnes un ierīkot trapu vai speciālu caurumu ūdens novadīšanai. Dušas kabīnes ar trapu mūsdienās ir ļoti populāras un praktiskas, tās iekļaujas viengabalainajā interjerā un rada plašāku telpu. Dušas kabīnes trapu var viegli ierīkot arī sen būvētās mājās, būtiskākais šo darbu ir uzticēt ekspertiem, kuri visu veiks atbilstoši un nodrošinās to, lai kaimiņu, kuri dzīvo apakšējos dzīvokļos, sienas netiktu aplietas ar ūdeni. Vannas istabas interjera tendences Tie, kuri seko interjera tendencēm, ir pamanījuši, ka starpība starp mājas un ofisa interjeru ar vien vairāk samazinās. Interjera dizaineri vēlas radīt birojus, kas atgādinātu omulīgu mājas viesistabu, bet mājās nedaudz parādītos ofisa noteiktība. Šī tendence neapiet arī vannas istabu. Arvien biežāk vannas istabās var ieraudzīt skaistu krēslu vai nelielu kanepeju, uz kura var atsēsties pēc vannas procedūrām.

Mazā vannas istabā tādu ekskluzīvu interjeru neizdosies radīt, taču ir alternatīvas. Viena no tām – izlietnes, kas ievietojamas galda virsmās. Tādu izlietni ir viegli tīrīt, vannas istabā domē pati mēbele, bet ne vannas iekārta. Cita izteikta tendence vannas istabas interjerā – dekoratīvie elementi: gleznas, grāmatas, oriģināli žurnālu turētāji, ziedi. Vannas istaba uzreiz šķitīs omulīgāka un modernāka, ja tajā atradīsies vieta ierāmētam plakātam vai stilīgam lielam spogulim. Turklāt, spoguļu virsmas vizuāli palielina telpu, tādēļ, jo spogulis ir lielāks, jo labāk. Kur novietot priekšmetus? Pat vismazākajā vannas istabā var ierīkot plauktus, kuros ietilptu visi kosmētikas līdzekļi un citi nieciņi. Mūsdienās ir populāri atvērti plaukti, tādēļ priekšmetus slēpt aiz cieši aizvērtām piekarināmā skapīša durvīm patiešām nav nepieciešams. Tā vietā labāk ir iegādāties vairākus grozus priekšmetu uzglabāšanai un tajos salikt priekšmetus, kuru nevēlaties „eksponēt”. Tostarp, dvieļu plauktus iespējams ierīkot tieši zem izlietnes, bet visus tīrīšanas līdzekļus, kuri bieži tiek uzglabāti šajā vietā, var pārvietot uz virtuvi vai tiem atrast brīvu stūrīti sienas skapī. Veļas mazgājamās mašīnas dilemma Sadzīves tehnikas ražotāji piedāvā arī kompaktu gabarītu veļas mazgājamās mašīnas, kuras bez grūtībām atradīs vietu arī nelielās vannas istabās. Tomēr, ja dzīvoklī dzīvo vairāku cilvēku ģimene, tāda izvēle var ievērojami apgrūtināt sadzīves darbus. No otras puses, mūsdienu veļas mazgājamās mašīnas strādā pietiekami klusi, tādēļ tās droši var montēt virtuvē vai koridorā. Vannas istaba, kas nerada rūpes Vannas istabā uzkrājas liels mitrums, tvaiki, kas var kļūt par pelējuma, kas ir grūti likvidējams, rašanās iemeslu. Tāpēc, pirms jaunu vannasistabas mēbeļu izvēlēšanas uzsākšanas, vispirms vajadzētu parūpēties par labu ventilāciju, kas neļautu telpā uzkrāties tvaikiem. Šim mērķim nepieciešams vannas istabas durvju apakšā ierīkot speciālu režģi, kas vannas istabā ļaus ieplūst gaisam, kas visus tvaikus ātrāk izstumj caur ventilācijas caurumu. Tādā gadījumā, ja iegādājaties dušas kabīni, kurā jau ir ierīkots ventilācijas kanāls, tveicīgais gaiss tiks izvadīts caur kanālu, kas atrodas vannas istabā.

Pievienot komentāru