autotirgus | biznesam | būvniecība | ceļojumi | finanses | izglītība | lauksaimniecība | mājai | mediji | īpašums | pārtika | parvadājumi | ražošana | skaistums | tehnoloģijas | tiesības | tirdzniecība | veselībai

“Tele2 Pasaules sarunu rekorda” sacensībās uzvar 2 pāri, uzstādot jaunu pasaules sarunu rekordu – 54 stundas 5 minūtes

Šonakt, 11.martā, dalībnieku pāri – jelgavniece Tatjana Fjodorova un rīdzinieks Leonīds Romanovs, rīdzinieki Patriks Zvaigzne un Kristaps Štāls – uzstādīja jaunu pasaules telefonsarunu rekordu 54 stundas un 5 minūtes, tādējādi pārspējot līdzšinējo oficiāli reģistrēto Ginesa rekordu par gandrīz 10 stundām. Lai arī atlikušie divi dalībnieku pāri bija apņēmības pilni sarunas turpināt, saudzējot viņu veselību, tika pieņemts lēmums pārtraukt “Tele2 Pasaules sarunu rekorda” sacensības. “Tele2” piešķīra abiem pāriem 1.vietu un naudas balvu Ls 3000 apmērā.

Saskaņā ar Ginesa rekordu organizācijas noteikumiem, lai pārspētu līdzšinējo rekordu, kas bija 43 stundas 8 minūtes 55 sekundes, dalībniekiem vajadzēja sarunāties par 10 minūtēm ilgāk. Atgādinām, ka svētdien, 11.martā, pēcpusdienā ar “Tele2” atbalstu to paveica visi 5 dalībnieku pāri. Neskatoties uz to, neviens no dalībniekiem uzreiz pēc rekorda pārsniegšanas neizstājās, bet turpināja cīņu par ievērojamāku rekordu un vietu sacensībās. Pakāpeniski 46.sarunas stundā pēc pašu izvēles, veselības apsvērumu vai kļūdas (sarunas pauze ilgāka par 10 sekundēm) dēļ izstājās trīs dalībnieku pāri – rīdzinieki Toms Bļodnieks (22 gadi) un Renārs Astra (21), rīdzinieces Zanda Seņkova (20) un Anete Šica (20), kā arī lietuvieši Jevgenijus Tiurinas (46) un Robert Jacek Nadtočij (48). Pēc “Tele2 Pasaules sarunu rekorda” sacensību noteikumiem katrs no šiem trīs pāriem par rekorda sasniegšanu ieguva Ls 1500.

“Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs: “Apsveicu “Tele2 Pasaules sarunu rekorda” sacensību dalībniekus! Esam priecīgi, ka mums kopā bija pa spēkam uzstādīt jaunu telefonsarunas rekordu un varēsim ierakstīt Latvijas vārdu Ginesa Pasaules rekordu grāmatā. Visi pieci pāri ir uzvarētāji, jo viņi pierādīja izturību un mērķtiecību, pārspējot līdzšinējo rekordu. Savukārt izturīgākie divi dalībnieku pāri ir uzlikuši ļoti augstu latiņu tiem, kuri turpmāk gribēs uzstādīt jaunu sarunu rekordu. Ar sacensību noslēgumu viss vēl nebeidzas, jo tagad rekorda apliecinošos materiālus sūtīsim Ginesa rekordu organizācijai Lielbritānijā un gaidīsim oficiālu apstiprinājumu.”

Leonīds Romanovs (31 gads) un Tatjana Fjodorova (23) iepazinās internetā “Tele2 pasaules sarunu rekorda” sacensību dēļ. Tatjana savā blogā paziņoja, ka meklē partneri rekorda uzstādīšanai un no visiem kandidātiem izvēlējās tieši Leonīdu. Leonīds ir skolotājs, Daugavpils teātra aktieris, kā arī mākslinieciskais redaktors. Tatjana ir studente un ārsta palīgs. Abiem ir kopīgs hobijs – kulinārija. Uzstādot rekordu un saņemot naudas balvu, Tatjana pabeigs mājas celtniecību vai dzīvokļa remontu, savukārt Leonīds plāno vest ģimeni ceļojumā.

Rīdzinieki Patriks Zvaigzne (22 gadi) un Kristaps Štāls (28) ir saistīti ar mākslu – Patriks ir gleznošanas privātpasniedzējs, savukārt Kristaps veido produktu dizainu un ir sociālās komunikācijas lektors. Iegūstot naudas balvu, Patriks atjaunos savu antīko Porsche, savukārt Kristaps brauks uz Zviedriju nirt Ziemeļjūrā un iemācīs to darīt arī savai mammai.

“Tele2 pasaules sarunu rekorda” uzstādīšana norisinājās no 9. līdz 12.martam t/p “Alfa”, Rīgā. To varēja vērot klātienē no plkst. 10:00-22:00, kā arī tiešraidi skatīties internetā www.sarunurekords.lv. Pēc oficiāliem noteikumiem Ginesa Pasaules rekordu reģistrēja tiesneši un brīvprātīgie neatkarīgie liecinieki. Trīs dalībnieku pāri, pārspējot līdzšinējo rekordu, ieguva Ls 1500. Sacensību noteikumi paredzēja, ka pāris, kurš veiks garāko telefonsarunu, no “Tele2” saņems naudas balvu Ls 3000 apmērā, savukārt 2.vietas ieguvēji saņems Ls 2000. Tomēr, lai saudzētu dalībnieku veselību, “Tele2” pieņēma lēmumu apturēt sacensības un par uzvarētājiem pasludināt abus pārus, katram pārim piešķirot Ls 3000. Tādējādi arī tika palielināts kopējais balvu fonds, kas sasniedza Ls 10 500.

Lai dalībnieki varētu netraucēti sarunāties, interjera dizainere Anna Butele bija iekārtojusi īpašas telpas t/p “Alfa”, katram pārim paredzot norobežotu 3 x 3 m zonu, kuru ikviens dalībnieku pāris varēja atstāt tikai uz atļautajām 5 minūtēm pēc katras stundas ilgas telefonsarunas. Dalībniekiem tika nodrošinātas arī ēdienreizes, un masāžas salons “Summer Touch”, kas atrodas t/p “Alfa”, rūpējās par dalībnieku labsajūtu, sniedzot pēdu masāžu. “Tele2 pasaules sarunu rekorda” fināla norisei telpas un tehnisko atbalstu nodrošināja t/p “Alfa”, mēbeles dalībnieku telpām sarūpēja kompānijas “JYSK”, “Alan Deko” un “Pupumaiss”, tāpat tehnisko atbalstu sniedza “Euronics”. Rekordu sasniegt dalībniekiem palīdzēja arī “Everest” ūdens, “Gutta” sulas un “Laima” šokolādes.

Pievienot komentāru